Emeltük a tétet: 15.000 Ft-os órabér

Átgondoltuk, amit arról mondtatok, hogy egy teszteset díja nagyon alacsony.
Osztotunk-szoroztuk, és felemeltük ötszörösére. Az árközlő oldalunkon pedig elmagyaráztuk, hogy ez mi, és hogyan számoltuk:

“””

Mivel még most kezdünk, mindenképpen vonzóvá akartuk tenni a munkát, ezért fölélőttük az árat. Amikor már elég tapasztalatunk lesz, a kereslet-kínálati viszonyok szerint fogjuk alakítani azt.

Abból indultunk ki, hogy egy junior programozó kb 3000 Ft-ot keres óránként. Meg abból, hogy Mag ötször gyorsabb egy junior programozónál (ezt mi sem tudjuk, miért feltételeztük, egy string formatálást sem tud elsőre jól megcsinálni Javaban).

Megnéztük a videót, amelyikben Lacinak mutatja meg, hogy mit művel TDD gyanánt.

Kb egy óra (56:31) alatt megcsinált három tesztesetet (négyet, de egy redundáns van benne, azt nem fogadjuk el). Úgy, hogy közben magyarázott, direkt lassan haladt, hogy követhető legyen, de még így is benézett pár dolgot, kb az idő negyedét töltötte hibakereséssel. Volt olyan teszteset, ami 33:20 alatt készült el, de olyan is, ami 1:45 alatt.

Szóval azt mondtuk, hogy ha három teszteset neki egy óra volt, akkor egy junior programozó 5 óra alatt megvan vele, azalatt 15000Ft-ot kell keresnie. Ez elosztva hárommal ötezer.

“””

Ha Mag elfogadna pénzt a fejlesztésért, biztos, hogy meglenne a 15.000 Ft-os órabére. A leggyorsabban megoldott tesztesetére pedig konkrétan 180.000 Ft-os órabér jön ki; 60 perc osztva 1:45 perccel=36.  36 szorozva 5.000 forinttal = 18000 Ft. Száznyolcvanezer forint!

Ezt a magas árazást nem tudjuk, meddig fogjuk tudni fenntartani. Ha részt szeretnél venni a projectben, keresd Magot!